Instagram
sok
SWE NOR

VÅR HISTORIA

Snickeriverkstaden i Kungsäter som blev dörrkoncernen Dooria

Dooria är en traditionsrik dörrproducent som blev etablerat i Utvik som Moelven Bruk 1947. Sällskapet ändrade senare namn till Fjordtre AS innan namnet ändrades till Dooria 2003, efter en period med uppköp och sammanslagning. Koncernen har idag runt 220 anställda och tre fabriker i Sverige och är Nordens näst största dörrleverantöd med full bredd i sortimentet - från klassade dörrar till designdörrar. Koncernen säljer huvudsakligen sina produkter via de större byggkedjorna samt direkt till större entreprenader, husproducenter, offentliga och privata byggherrar. Dooria omsätter c:a 400 miljoner NOK per år. Dooria ägs av Credo Invest och Fjord Invest Industri.

Doorias historia startade redan 1908 då en liten snickeriverkstad grundades i natursköna Kungsäter i Halland. Den lilla snickerverkstaden har naturligtvis vuxit sedan dess, men vi fortsätter att sätta hantverk och god kvalitet främst, ny teknik och ett modernare formspråk. Målet är att skapa dörrar som lever i nutiden, men med traditionella kvalitetskrav och material. Doorias mål är kort och gott att vara den mest attraktiva dörrleverantören i Norden.

Dooria erbjuder ett komplett produktsortiment som täcker olika behov inom design och funktion: Innerdörrar, ytterdörrar och klassade dörrar.